Clou

lou Fotagrafert i 2003

Medlemmer:

Jan Arild Lindstad - gitar / vokal

Kjell Arne Andersen - gitar / vokal

Stein Erik Grønstad - trommer

Dag Tveikra - bass / vokal

Skru tiden 35 år tilbake i tid....

Kjell Arne, Jan Arild og Dag er elever på ungdomskolen.
I friminuttene spilles det bla. The Beatles og Rolling Stones på kassettspillere og Multicordere. Gutter og jenter flokker seg rundt. Hjemme blir det mast på å få kjøpe seg gitarer.

Til slutt blir det gitarer, elektriske, blankpolerte.....med sjatteringer, planke eller halvkasse. Forsterkere kommer ikke på tale, de er altfor dyre. Dermed blir gamle radioer redningen. De har jo rørforsterkere og digre høytalere, og fungerte faktisk ganske bra !!!

Stein Erik er ett år eldre, de møtes, og han blir selvskreven som fjerdemann, han har jo trommer !

Øvingene starter og etter hvert går Dag over til å spille bass på sin 6-strengers gitar. Det låter faktisk ikke så verst på en Tandberg Sølvsuper.

Når de hjemme trenger en pause, blir garasjen til Kjell Arnes onkel, Olav, god å ha. Etter hvert føler de seg klare for verden...

De snekrer seg kjerre med sykkelhjul, ( "Bandbil" ), og triller rundt og låner seg forsterkere. Jan Arild sveiser seg et mikrofonstativ i sløyden og Dag kjøper seg ordentlig bass-gitar! De lager også film på Dags super-8 kamera. Trolig Norges første musikkvideo - uten lyd !!!

Clou`s  første opptreden blir som for så mange andre av Renas band, på fest på ungdomskolen. De spiller opp; gutta og jentene danser, de klapper, og "SER OPP TIL" GUTTA! Noen flere skoleopptredener følger etter hvert.

Clou`s store høydepunkt blir en spilling på lærerskolen i Elverum. Far til Kjell Arne stiller opp med Volvo og tilhenger. De har med egen impresario/hjelpemann - Jon. Midt under soloen i "Picture of Matchstick Man", mister Jan Arild plekteret. Senere bryter det hjemmesveisede mikrofonstativet sammen. Jon blir da redningen, han blir mikrofonstativ.

Clou blir oppløst omtrent samtidig med at de slutter på ungdomskolen, men de slutter aldri helt å spille......

 

Webdesign: Pål Einar Bersvendsen