Artister / Band


Aktuelle artister / band

 

 

   EXPLOTION                                                            

Historien om Explotion en både gammel og lang, med røtter tilbake til det gylne 70-tallet på Rena. Deres historie en ganske lik alle andre band på Rena fra den tiden. Vi ble stort sett påvirket av de samme personene, og fikk samme støtten. Ungdomskolen er også her stikkordet.

Det er urettferdig å trekke frem enkeltpersoner i ett så bra band, men tar sjansen alikevel. Det var på vokalsiden at de gjorde seg spesielt bemerket og da gjennom hovedvokalist Dag Bjørnar. Det er spesielt moro at de fremdeles er like bra vokalt, ja faktisk bedre. Dette er litt urettferdig for oss andre fra den tiden som sliter med stemmen, det blir liksom sang med "kols" aksent for oss andre.

Bandet holder koken og er stadig på veien, og fremdeles en fryd å høre for de fremmøtte. Ta en tur innom hjemmesiden deres for fyldig dekning av historie og bilder. Klikk på bildet over så kommer du dit. 

 

Rosie

(tekst kopiert fra bandet's egen hjemmeside)

Ideen til Rock`n Roll bandet ROSIE ble unnfanget sommeren 2000 på Rena, av trommeslager Rune Mykleby og gitarist Christian Kvam Skjefstad, som tilfeldigvis traff hverandre i jobb-sammenheng en fin sommerdag. De fant fort tonen, og bestemte seg for å gå sammen og spille musikk av sitt favoritt-band: AC/DC!

Mannskaper til og fylle alle rollene i bandet ble hentet inn, og bandet var i gang. Trond Roar Rødsdalen var tidlig på plass på gitar, mens vokalist og bassist-jobben ble besatt mer eller mindre midlertidig. Men over nyttår 2000/2001 kom Jo-Inge Åstrøm inn som vokalist i bandet. 2001 ble et labert år, med lite spilling, og høsten 2001 flyttet gitaristen Christian, til Tromsø og bosatte seg der noen år. Bandet ble satt i hvilemodus en periode.

MEN!!! Høsten 2004 braket det løs igjen, etter at gitaristen hadde flyttet tilbake til Sør-Norge. Helge Nipen kom med på bass, og ROSIE bestemte seg for å øve inn en ”tribute to AC/DC”.

Første spillejobben ble en gratis-konsert på Rena Studenthus, fredag 14. Januar 2005, foran et entusiastisk publikum.

ROSIE VAR I GANG FOR ALVOR!


Chameleo

(tekst kopiert fra artistens egen hjemmeside)

For omlag 30 år siden ramlet det en liten pjokk ned på landsbygda I Åmot kommune i Hedmark fylke. Det viste seg fort at denne aktive guttevalpen var en musikalsk liten krabat. Det hele startet med blokkfløyten, foreldrenes mareritt, for så å gå videre til det mer akseptable keyboardet. Fra trubadurstatus til soloartist og nå med selvkomponerte sanger og tanker på CD. Sangene er en god blanding av melodiøs pop/rock med en bitteliten "touch" av country her og der.

Prosjektet har kostet over en kvart million, men hva betyr vel penger i en sånn sammenheng? Drømmen er realisert og nå er det opptil DEG hvorvidt jeg ender opp i en 2-roms i et grisgrendt strøk eller om jeg kan sprelle rundt i en villa på Oslos vestkant!


Birken Company

(tekst kopiert fra bandet's egen hjemmeside)

"Husker du vorspielet, eller var det nachspielet? Kanskje var det hjemme-festen, eller grillpartyet? Alle har vi vel en eller annen gang vært på en fest, hvor en eller flere hadde med seg gitar... Husker du låtene, de kjente kjære låtene som "alle" kunne? De som alle kunne refrenget på? Det tok alltid av på sånne fester hvor vi alle var med på refrenget, ja det var til og med mange som danset. Husker du så gøy det var??"

Det er nettopp dette som er konseptet til Birken Company.

"Sett sammen to gitarister, en bassist, en på munnspill og vokal.
Krydre det hele med koring og sang
Hell til slutt over lysten til å spille egne og andres låter,
og du får Birken Company".


Noise Pollution

(tekst kopiert fra bandet's egen hjemmeside)

Noise Pollution startet opp sommeren 1998. Rena i Østerdalen skulle åpne sitt nye kulturhus, og lokale musikere ble innbudt til å spille. På høsten samme år løftet taket seg i det nybygde kulturhuset, når bandet pløyde i gjennom sitt repertoar. Etter dette har det bare gått en vei for disse gutta... Rett oppover!

Noise Pollution Blues Explotion spiller fortrinnsvis Texasblues i Fabulous Thunderbirds stil, men de spiller også Chicagoblues. Det er nok enda mange coverlåter på spillelisten, men det blir mer og mer egenprodusert materiale. De har også i tillegg et fyrverkeri av et sceneshow som gjør at publikum er med fra første låt. Eller som Gene Taylor fra Fabulous Thunderbirds sa om pianist Roar Solbakken under Romeriksfestivalen på Hellerud: ”This man is even crazier than me... What a SHOW!”


Enter My Oral

(tekst kopiert fra bandet's egen hjemmeside)

Enter my Oral (EmO) er et ganske småferskt band fra Rena, som har holdt sammen i ca 1 år. Spiller for det meste rock/punkrock, men vips så kan det hende vi stapper inn noe annet. Er for tiden 4 medlemmer, 2 gutter og 2 jenter.

Starta i det hele etter et opplegg på ungdomskola. Etter ganske så suksess med dette fant Jenny ut at ho ville starte et jenteband. I førsten var det Jenny og Lisbeth, men de fant fort ut at de måtte hvertfall ha en til. Da kom Hanne med inn i bilde. Da var det Jenny på gitar, Lisbeth på gitar og Hanne på keyboard. Vart med en gang snakk på å skaffe en trommis, en bassist og en vokalist, men var faktisk ingen andre vi ville ha med. Plutselig bestemte Lisbeth seg for at dette ville ho ikke være med på lenger, så da var det Jenny og Hanne som ble stående igjen. En på keyboard og en på gitar. De fant fort ut at dette egentlig ikke var instrumentet de ville spille. Jenny fant fort frem til trommene, og Hanne fikk spille instrumentet i hennes liv, nemlig bassen. Plutselig kom Jolly inn i bilde, da han kom flyttende til Rena. Da hadde vi jaggu meg en på gitar også. Vips var drømmen om jenteband forvandlet til en drøm om et blanda band. Etterhvert fikk vi med to gutter til, Lars-Petter og Thomas, begge på gitar. Da var bandet i boks, og vi ble spurt om å spille på skolerevyen vi sku ha, og klart sa vi ja til det. Da var det å få øvd inn Yellow Submarine, Knocking on Heavens Door og Waterloo.

Etter revyen ville ikke Thomas og Lars-Petter være med lenger, av forskjellige årsaker. Da var vi på'n igjen. Gikk ganske greit med bare tre medlemmer, spilte på Nyttårskonsert, UKM, Påskerock og Landsmønstring med bare tre stk, og rett etter spurte vi om Morten ville være med i bandet som gitarist, noe han ikke nølte med å si ja til. Etter det har det bare gått fremover, og flere og flere får hørt om oss. Kan jo spesiellt takke heavybandet vårt på Rena, No Sleep, for en jævla god hjelp. Det var de som ga oss et skikkelig kick i rævva, skaffa oss endel gigs og gitt oss en bra måte å øve inn sanger på. Hjertelig!

I førsten øvde vi på Åstvang sammen med No Sleep, takk enda engang, men fant oss etterhvert et øvingslokale for oss selv. Øver for tiden i kjelleren på Trudvang Hotell, midt i Rena "sentrum". Pluss at alle i bandet er medlemmer i RenaRock, et opplegg for musikkinteresserte på Rena og i nærmiljøet.

Kan også ta med en replikk vi syns var ganske morsom: "Iførsten lo jeg bare da dere sa døkk hadde band, for jeg trodde faktisk at det skulle være et driitkjedelig garasjeband og ikke komme noen vei.. MEN SE PÅ DERE GUTTER OG JINTER!! Døkk er faktisk flinke og har kømme fram med musikken. Stå på!" - Hilsen "anonym"jente, 17 år!

 

Flere vil komme..

Presentasjon av tidligere artister/ band fra Rena

No Sleep

(tekst kopiert fra bandet's egen hjemmeside)

Bandet ble grunnlagt etter at gunslick ble oppløst, det var da Lars, Terje Andre, Jens Roger og Helge Nipen (tidligere bassist) som ville fortsette med bandvirksomhet.

No Sleep fikk med seg Steffen Nysted på trommer, han ble i No Sleep bare en liten stund før han ble erstattet av Robert. Ole Martin kom også inn som ny bassist etter at Helge fant ut at han ville gå egne veier. Robert kom inn med mye lyst på å skrive egen musikk, dette gav også resten av No Sleep lysten (inspirasjon) på å begynne med dette. Det ble mye jobbing med test og låt skriving en periode. Men det No Sleep begynte å se, var at dette var JÆVLIG bra musikk!!

No Sleep spiller også en del cover låter, det er da av band som Black Label Society, Black Sabbath, Metallica, Motley Crue og andre heavy band som gutta syns er tøft.

I dag har No Sleep en visjon om å bli et av Norges største heavy-rock band

HJEMMESIDE

 

Black Cougars

Clou

Confusion

Fokus

Killers

Live Team

Selection

Serve

Virus

-

Vi er på jakt etter mer informasjon, bilder og historier fra de tidligere bandene

har DU noe å bidra med så kontakt oss;

post@renarock.com

 

 

 

Webdesign: Pål Einar Bersvendsen